Jak vytvořit smysluplný profil zesnulého: Tipy a rady

Ako vytvoriť zmysluplný profil zosnulého: Tipy a rady

QR kódy na hroboch sa stávajú bežnou súčasťou cintorínskej kultúry, sprístupňujú informácie o zosnulom a udržiavajú jeho pamiatku živú. Ale ako vytvoriť profil, ktorý si každý záujemca prečíta so záujmom? Pripravili sme pre vás praktické tipy a rady.

Najskôr zhromaždite potrebné informácie:

  • Meno a životné údaje: Základné informácie o zosnulom – meno, dátum narodenia a úmrtia – sú nevyhnutné.
  • Miesto a životná cesta: Odkiaľ zosnulý pochádzal a aká bola jeho životná cesta? Spomienka na mesto, kde žil, jeho povolanie, záujmy a koníčky pomôže vykresliť jeho osobnosť.
  • Rodina a blízki: Zahrňte mená manžela/manželky, partnera/partnerky, detí, súrodencov a ďalších blízkych ľudí, ktorí hrali dôležitú úlohu v jeho živote.
  • Príbehy a anekdoty: Zdieľajte pútavé príbehy a anekdoty, ktoré charakterizujú osobnosť zosnulého a jeho životný prístup. Môžu to byť zábavné historky, inšpiratívne momenty či ukážky jeho láskavosti a štedrosti.

Doplňte profil o vizuálny materiál:

  • Obrázok zosnulého: Vyberte fotografiu, ktorá zachytáva zosnulého v jeho najlepšom svetle a odráža jeho osobnosť.
  • Fotografie zo života: Vytvorte koláž fotografií z rôznych etáp jeho života, či už z detstva, mladosti, rodinných osláv, ciest alebo záujmov.
  • Videá: Ak existujú, pridajte videá z dôležitých životných udalostí, ale aj z posledného rozlúčenia. Vítané sú aj krátke videá so spomienkami rodiny a priateľov.

Zvážte ďalšie možnosti:

  • Citáty a myšlienky: Ak zosnulý zanechal nejaké inšpiratívne citáty, básne alebo iné texty, obohaťte nimi profil.
  • Odkaz na webovú stránku: Existuje web venovaný zosnulému? Uveďte naň odkaz. Môže obsahovať podrobnejšiu biografiu, fotogalériu, spomienky blízkych i online kondolenčnú knihu.
  • Interaktívne prvky: Môžete tiež pridať mapu s obľúbenými miestami zosnulého, časovú os jeho života a ďalšie zaujímavosti.

Stručný sprievodca tvorbou profilu na Relicodes:

Ak máte jasno, pristúpte k samotnému vytvoreniu QR kódu pomocou nášho sprievodcu, ktorý vás prevedie 5 fázami.

1. Po zakúpení a úhrade služby vám zašleme e-mailom jednoduchý online formulár.

2. Vyplňte formulár s informáciami o zosnulom, vrátane stručného životopisu, fotografií a videí (až 15 fotografií a 5 videí v maximálnej kvalite 4K, dĺžka videa do 10 minút). Uistite sa, že obsah profilu je vhodný pre všetky vekové kategórie. Píšte zrozumiteľne a čitateľne. Buďte kreatívni a vyjadrite osobnosť zosnulého. Po vyplnení formulár odošlite.

3. Po prijatí formulára zostavíme časovo neobmedzený osobný profil zosnulého a zašleme vám QR kód aj URL adresu, ktoré naň odkazujú. Ak nemáte v písaní istotu, pripravíme vám podľa základných informácií životopis bezplatne na mieru.

4. QR kód nalepte na náhrobok, pomník alebo iný dobre viditeľný predmet na hrobe. Zdieľajte ho tiež s rodinou a priateľmi, eventuálne na sociálnych sieťach či webových stránkach.

5. Ak budete chcieť profil zosnulého v budúcnosti akokoľvek upraviť, kontaktujte nás na e-mailovej adrese info@relicodes.cz.

Pri tom všetkom majte na pamäti, že neexistuje jednoznačný postup, ako vytvoriť profil zosnulého. Dôležité je, aby odrážal jeho život a odkaz spôsobom, ktorý má pre vás a vašich blízkych význam.
Späť na blog